[...] produkty "dobre" a czego nie spożywać"złe".Mojej diety trzymam się dobrze bo rzadko kiedy zdarzy mi się zjeść coś z posiłków "złych". - Co powinniśmy spożywać ("dobre" węglowodany): Warzywa i owoce, kasze, ryże, makarony, płatki ,otręby, jogurty naturalne, pieczywo razowe, - Czego nie powinniśmy spożywać ("złe" węglowodany): Słodycze, [...]
http://iv.pl/images/40691811600216234415.png Cześć, Postanowiłem założyć dziennik i w końcu spróbować swoich sił z IF. Od razu mówię, że jest dość chudo i mało mięsa, ale chce spróbować dociąć ile się jeszcze da, aby później móc fajnie utrzymywać formę na lekkim plusie. Z racji na to, że całe życie byłem duży, ta redukcję ciągnę już od 95kg które [...]
Czy to dobry układ diety (dla osoby niećwiczącej, mającej problemy alergiczne z przetworami zbożowymi i mlecznymi, a chcącej przybrać na wadze)? Posiłek 1 - węglowodany (owoce), Posiłek 2 - białka+tłuszcze (mięso) i węglowodany (warzywa), Posiłek 3 - węglowodany (owoce), Posiłek 4 - opcja 1: białka+tłuszcze (mięso lub ryba)i węglowodany [...]
[...] 3-4h. Nie ma obsesyjnych myśli, nie ma ochoty na słodycze. A wystarczyło trochę zrównoważonego jedzenia. Teraz jem po prostu małe porcje 4x dziennie, w każdej białko, zdrowe węglowodany, warzywa i co dziwne... schudłam do 56kg! W całym tamtym roku miałam problemy z koncentracją, usypiałam na stojąco, zawroty głowy, no i co najważniejsze kłopoty [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam. Jestem po kontuzji nadgarstków, w trakcie której leczenia chciałem zrobić małą redukcję tłuszczu (dieta+bieganie+ABSII) przed budowaniem suchej masy mięśniowej. Więcej info tu : http://www.sfd.pl/Co_zrobi%C4%87_-t850681.html . 17 lat, 63kg, 179cm, dosyć otłuszczony brzuch z tendencją do tycia. Z wyliczeń wyszło mi, że aby utrzymać wagę [...]
[...] przyjąłem 2450-2500 + ok. 250 kcal wynikający z celu treningu. W dni low carb - ? no właśnie, ile przyjąć? Rozkład posiłków: Dzień high carb: 7.00-7.30 I śniadanie – białko, węglowodany, warzywa 10.30-11.00 II – białko, tłuszcze, warzywa 14.00-14.30 III – białko, tłuszcze, warzywa 17.30-18.00 IV przedtreningowy – białko, węglowodany 19-21 [...]
[...] ilością lodu. Jeśli wypijałeś w ciągu wieczora 3 szklanki piwa, zaoszczędzisz w ten sposób nawet ponad 400 kcal. Czas: chudnij od rana Musisz bardziej pilnować, kiedy jesz węglowodany, niż dbać o to, jakie węglowodany pochłaniasz, jeśli chcesz przyspieszyć spalanie zgromadzonych zapasów tłuszczu. Jedz większość węglowodanów (ryż, makarony, [...]
[...] dniu ładowania spożywamy 2g białka na kg wagi ciała i do 60g tłuszczu oraz od 6-10g węglowodanów(chodzi o nad konpensacje glikogenu).Na początek najlepiej spożywać węglowodany proste(glukoza) a później złożone(Np. kasze, płatki, ryz),oczywiście pewna ilość słodyczy jest dozwolona Po co ładowania? Cóż określę to jako potrzeby zarówno [...]
Składniki: wędzony filet z piersi z kurczaka Mix sałat rzodkiewki papryka pestki dyni dowolne przyprawy Sposób przygotowania: Warzywa i pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki Wszystkie składniki łączymy ze sobą Na wierzch posypujemy pestkami dyni Wartości odżywcze dla całości: Białko: 27g Tłuszcz: 12g Węglowodany: 7g 244kcal
Czego potrzebujemy: 200 g fileta z miruny lub innej ryby 1 jajko 15 g suchej kaszy manny szczypior/ natka pietruszki/ koperek - według uznania sól, pieprz łyżeczka musztardy dijon Dodatki - quinoa, groszek cukrowy, warzywa według uznania Jak wykonać: Rozmrożony filet rozgniatamy widelcem i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy [...]
Czego potrzebujemy: 250 g dorsza 25 g soli 200 g pomidora 100 g kolorowej papryki 10 g oliwy smakowej 2 ząbki czosnku Jak wykonać: W 0,5 l wody rozpuszczamy 25 g soli. Rybę myjemy i wkładamy do przygotowanej solanki na maksymalnie jedną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ją z roztworu i dokładnie odsączamy ręcznikiem papierowym. Na patelni [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie burgera vege 50 g komosy ryżowej 150 g warzyw - mix papryka , cukinia, cebula 10 g ulubionej Dzikiej Oliwy ulubione przyprawy - sól, pieprz, oregano Jak wykonać: Komosę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Burgera przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, uformować kotleciki, usmażyć na złoty kolor. [...]